Ny energi

Min dietist är den törraste på denna jord MEN hon är nog fasen världens snällaste, ett besök där och jag är fulltankad med energi!
Jag är inte speciellt glad att jag nu ska dricka 7 näringsdryck/dag men det är ju av en anledning så jag får lyssna på henne, och 7 är för att jag ska sluta rasa i vikt så 7 är egentligen minimum och det ska jag hålla kvar vid sen när jag kan äta normalt igen så jag kan gå upp, lång väg kvar till normalvikt men hon har sommaren som mål på halvnormal vikt, en vikt som läkarna tycker är absolut minimum sen tar vi dom sista 5 kg till normalvikt under sommaren, prio 1 just nu är att inte gå ner mer.

Hon gick in och snokade provsvar åt mig från gastron men dom hade inte kommit så jag får vänta på behandling ett tag till.


Fick som sagt världens peppryck imorse så jag har storstädat hela lägenheten, strukit och bytt gardiner, slängt ner tvätt i maskinerna, tagit långpromenad med Mollan och en himla massa mer, låt nu detta pepp hålla i sig ett tag, är fortfarande sjukt less på allt med sjukhus men jag är inte lika påverkad som tidigare i veckan.


Nu ska jag väl sluka 2 näringsdrycker till lunch sen kommer Misha ner och leker med Mollie, perfekt att ha en lekkompis till henne, visst har hon KF men det är inte samma sak. Längtar sååå till våren och hoppas så på att min och grannens plan går :)

Ha en underbar dag


Snälla tomten

När man va liten skrev man önskelista, överst på min önskelista är att slippa sjukhus, iallafall hela nästa år, eller iallafall ett halvt år.

Så less på sjukhus, får en klump i magen och halsen så fort jag ska dit nu, ingen tycker väl om att gå till sjukan men det har ändå vart så ok som det kan va men nu är det riktigt jobbigt att åka dit, har fortfarande lust att bara skita i allt som har med sjukhuset att göra men det går inte, klart det går om jag vill att cancern sprider sig, och det vill jag såklart inte.

Denna vecka innehåller minst 2 besök och 1 avklarades idag, kirurgmottagningen kan nog ha världens absolut tråkigaste väntrum/salar. Lite piff där vore på sin plats, kan dom inte gjort på dom senaste 30-40 åren.

Nu har jag tur som får träffa en superbra kirurg, men jag gör inget mer i vaket tillstånd iallafall inte än på ett bra tag, sist fick jag lugnande men tyckte behandlingen va jättejobbig så nu slår vi ihop mitt nästa operationsbesök på hud, vägrar va vaken när dom tar bort mer fläckar så dom har pratar ihop sig så efter "besiktningen" på hud där det bestäms hur många som ska bort denna gång så blir jag sövd och dom slår två flugor i en smäll, är väldigt glad att dom lyssnar på mig. En guldstjärna i kanten till dom.Vad sker annars då?
Jag är mest bara less på det mesta nu så jag är inte speciellt rolig att ha o göra med så jag håller mig inne med näsan i skolböcker. Snart är det December och jag väntar på att få sätta upp julstjärnorna i fönstren, än är det för tidigt enligt MIG.
Snart snart snart är jag nog mitt vanliga jag igen


Nu får det va nog!

Nu får det faktiskt räcka med sjukhus!
Är så förbannat jävla trött på allt som har med sjukhus att göra.
Meeeen det är såklart en omöjlighet med allt hit o dit.
Idag är en såndär dag då jag tycker det är orättvist, varför skulle just jag få Chrons och varför skulle dendär jävla cancern hamna hos just mig? Otroligt bitter idag, oftast brukar jag kunna tänka att det kunde vart värre men idag kan jag bara inte tänka så, efter några timmar på sjukhuset idag igen med gastroskopi som jag får svar på senare, det som fick bägaren att rinna över idag är att jag vaknade till liv av en sjuhelvetes panik, tårarna sprutade, läkaren och 2 sjuksköterskor låg på mig då jag skrek att jag skulle hem, fint att vakna så...
Det va liksom droppen, min rädsla för sjukhus är enorm och det går lite bättre sen händer ngt sånthär och poff så är jag på ruta 1 igen. Jag hade iallafall Jättefint stöd med mig, snälla underbara U var med tills jag fick droger, läkaren tyckte dock att det va olämpligt att hon va med hela tiden ifall jag blev som sist så hon åkte hem, men att hon va med ända tills jag blev borta betyder så mkt!
Jag släpper väldigt få in på när det kmr till sjukhus just för att jag kan få sån panik, det måste va ngn jag litar på till 110% och som kan ta att jag blir knäpp.

Känner att jag har lust att skita i allt på sjukhusfronten, men redan om 2 veckor är det operation inbokat för att plocka minst 3 fläckar samt 1 ärr, jag orkar inte! Känner lite att låt cancern ta över min kropp och ge mig 2 år fria från sjukhus, men så får man inte tänka i dagens samhälle tydligen. Men prova gå i mina skor några dagar så får ni se hur jävla kul det är att åka till sjukhuset med panikkänslor varje vecka.

Nu tänker jag faktiskt dra täcket över huvudet och hoppas på goda nyheter från läkaren och sen ska jag sova bort exakt precis hela dagen och förhoppningsvis vakna på bättre humör och bättre tankar, men nej just ja, har 3 sjukhusbesök i Örebro, ska vi slå vad om att läkaren vill göra en ny operation...


Ett år klokare

Tänkte skriva vad vare jag sa som rubrik men såg att jag aldrig publicerade det jag skrev igår, skrev iaf att jag hade en konstig känsla inför läkarbesöket jag hade imorse och nu -va vare jag sa?!

Själva läkarbesöket tog Max 10 min, blev "tvingad" till prover och sa att jag tar dom om M sticker, hon ringde och kollade om hon hade tid med mig hon bad också M sätta pvk och sätta 1 glukospåse, hörde M i andra änden halvt skrika åh herregud, på henne jag gör ett försök men jag lovar inte att det går. Haha fan va illa!!
Fick en tid för ny gastroskopi på Ons och det är min läkare som gör den, hon berättade lite om vad jag gjort senast, skämsluvan på! Men hon frågade om det va ok att fortsätta trots att jag grinar och stretar emot men ge mig mer lugnande, helt sjukt att jag inte kmr ihåg ngt.

Gick bort till dagvården och M värmde ordentligt och det gick finfint att sätta slangen, lika chockade båda 2, när ena påsen gått in kom provsvaren och det va bara att sätta in en påse med kalium också, kände klart att jag inte vart ok innan jag fick vätskan, men jag har nog gått uttorkad så länge att jag "vant" mig men efteråt kände jag mig som en ny människa så denna gång var det värt att sitta på dagvården hela förmiddan.

Skulle ringt Dietisten men glöm inte det imorn nu Sara!! Jag ska hoppa över att äta fast mat helt och koncentrera mig på att få i mig vätska, det är viktigast! Lite dumt med vikten bara men jag får ta det när jag kan svälja normalt, alltså utan att vilja självdö så fort jag sväljer.

Ska räkna med att det blir kortison på Ons, men jag tänker inte förbereda mig på det, det tar jag då, onödigt att oroa sig i onödan.


Imorgon fyller fina gammelfarmor Anna 80 år så jag ska iallafall dit med en stor bukett rosor<3

Nu somnar jag snart i soffan så Gonatt på er


Hoppsan

Mina fötter gör ont efter allt springande idag, har hjälpt momo med lite ärenden och det är alltid underbart med lite momo-Sara tid, hon börjar bli gammal nu och minnet börjar svika och jag märker det mer o mer för varje gång jag ser henne, hemska tanke :(

Mischa lyckades charma mormor helt o hållet, hon har svårt för små hundar då hon inte vågar ta i dom haha men Mischa gillade hon o blir det en Mischa istället för en nakenhund så passar Mormor gärna och hundvakt har jag en till Molla och där går hon upp i vikt väääääldigt när hon är där, och sen har jag valt att ha hund och då får man helt enkelt skippa vissa saker att göra och allt för min Mollie!! Nu har jag tur som kan lämna M ett par timmar utan problem men jag gör det inte gärna utan stannar hellre med henne om inte pappa kan ta henne. Ronja (min o pappas hund) är 9 år och börjar bli skrutti så pappa tror han ska få Mollie när Ronja går bort, för det första tror jag Ronja lever "över Mollie" o för det andra så lämnar jag aldrig ifrån mig Mollie, inte ens för en miljard direkt i handen.

Jag fick ytterligare 6 par nya jeans idag, herregud jag skäms ju! Helt galet!
Jag ska lämna med en påse nybakat när hon hämtas på Lör, en fågel viskade i mitt öra att ngn gillar hembakat;)


Vägde mig hos mormor (har ingen våg hemma längre) och jag lär ju snabba på en viktuppgång tills Måndag om jag vill slippa gastroskopin, ajajaj vad dom inte kmr bli glada, och det blev inte jag heller fick bara panik över att det började på en 4a istället för en 5a. Tror det kan bero på att jag tappat muskler sedan vi tog bort Muppan, ok jag kan inte äta fast föda då jag knappt får ner flytande just nu men det är näringsdrycker så det ska inte ha med det o göra för kalorimässigt stämmer det, så kom inte o säg att jag bråkar med maten, "äter" efter matschema från dietist och hon lär kunna sitt jobb!

Ons, en dag närmre 24, fasen vad jag börjar bli gammal, jag va ju 10 nyss...
Vad hände?


Tisdag

Kära lilla voff, Mollie skyddar mig hon, hon lämnar inte min sida nu när jag är sjuk och jag märker på henne när jag är på väg att bli sjuk innan jag känner ngt själv. På varje kvällspromenad morrar hon direkt om ngn går bakom mig lite för nära, hon känner av direkt om ngn människa som jag inte vill ska komma nära är på väg mot mig, är lite lätt paranoid efter mina underbara grannar vi hade i somras!
Fin hon, min lilla skyddsängel<3
Jag har fått ny behandling mot ett mest troligt skov i matstrupen och läkartid på Måndag, dom ville helst inte göra ett nytt försök till gastroskopi då jag tydligen tyckte det va jättejobbigt(mins som sagt Ingenting) men eftersom både jag o läkarna känner till hur min kropp dummar sig så är det nog ett skov, har jag fortfarande problem el går ner mer i vikt tills Måndag så blir det en ny skopi går inte det försöket så blir det i hel narkos, jag varken har tid eller lust att hänga på sjukan just nu...

Imorgon kmr äntligen Mischa och jag har bilen så har massa som ska hinnas med, måste försöka klämma in ett besök hos farmor o farfar, är det bara jag som får dåligt samvete om jag inte hälsat på på över en månad? Mormor får jag ångest för om jag inte sett henne på 2 veckor, gör liksom ont i mig att hon alltid sitter själv. Sen att min morbror är som han är gör inte saken bättre precis.


Sitter nersjunken i soffan och blir irriterad på grannen som låter som en hel Karl, visst bor vi vägg i vägg men är det ens möjligt att snarka så? Kan knappast va hälsosamt... Och finns det ngt mer irriterande än ngn som snarkar?
Nej tror inte det, inte just nu iallafall!


Pappas dag

Grattis då alla pappor där ute, min far ville inte bli firad som vanligt, precis som på hans födelsedag,jag ringde iallafall och han frågade när jag skulle "firas" eftersom jag fyller år om några dagar, jag har aldrig vart så mkt för det men jag kör på "öppet hus" på Lördag och han får komma på 1 villkor
-Att jag får fira hans födelsedag och fars dag samtidigt!
Moahahaha smart.nu

Idag är det soffläge för mig, har spytt hela morgonen, onödigt som Louise sa, Mycket onödigt! Men magsjuka är det inte iallafall alltid ngt!
Nu kikar jag på världscupshoppningen -Stör på egen risk ;)

I veckan får vi sällskap av Mischa, sötnöts hunden ska va här från Tis-Lör.

Imorgon väntar en "trevlig" förmiddag i telefon köer, först ska det ringas Hud sen kirurgen och Magtarm, dom får helt enkelt sätta in kortison nu, det här går inte längre så det är bara att bita i det sura äpplet och gömma sig från nästa vecka och 2-3 månader framöver, kan äta kortisonet som är för tunntarmen utan problem men det vanliga kortisonet är nästan lika med döden för mig, det jobbigaste jag vet faktiskt, blir så sjukt rund i ansiktet och det är skitjobbigt för mig som tänker mkt på "storlek". Och men det är väl inte så farligt att bli rund i ansiktet, nej om det va LITE så men jag överdriver inte när jag säger att jag ser ut som en fotboll eller en hamster som hamstrat mat för 1 år framöver, mina kusiner började gråta när dom såg mig när jag ätit kortison för att dom blev rädda så...


Nu ska jag fortsätta hoppa med i hoppningen från soffan!


Fredaaaag

Är det bara jag som tycker veckorna springer iväg? Har haft Goa mormor här hela dagen lång, hon är allt bra hon<3
Ligger raklång i soffan och tycker faktiskt lite synd om mig själv, brukar kunna bita ihop men nu är bristningsgränsen snart nådd, har Såå förbannat jävla ont i matstrupen så det är sjukt, noll mat på 3 dagar hjälper nog till ganska mkt på bristningsgränsen. Jag är inte den som sitter och klagar över att jag har ont el liknande men idag märktes det tydligen på mig, mormor frågade va det va för fel på mig då jag försökte hålla god min när jag drack, men det finns dom som har det värre!!

Imorgon ska jag med Nomi till hennes medryttarponny igen och se om jag kanske kan komma med ngt litet tips igen, det är så kul när någon lyssnar på det man tipsar om och det fungerar:) Tydligt igen nu -jag är INTE utbildad på ngt sätt men kmr bara med "tips" på hur jag skulle gjort, och jag påstår heller aldrig att jag är en duktig ryttare!
Har inget mirakel skett under natten så jag har mindre ont så kmr det va jävligt jobbigt att åka med till stallet men lite häst har aldrig varit fel så:)

Drick gärna ett glas rött el två för mig idag!!


Turen fortsätter

Hejåhå vad allt går bra för mig nu för tiden!
Dagens gastroskopi gick tydligen inte att göra, "slangen" kom knappt bara 1 dm ner i halsen, jag har varit helt med tydligen men jag kommer inte ihåg ett dugg och läkaren frågade om jag fortfarande tyckte det va jobbigt när jag nyktrat till, vadå tittade jag undrande, då valde läkaren att inte säga vad som hänt. VAD har jag gjort egentligen?! Haha hjälp! Jag fick medicin mot det lilla som man såg, blir det inte bättre med medicinen så blir det en ny gastro, det har blivit såhär 1 gång tidigare när gastroskopi gjorts, kmr inte ihåg ngt från det heller men då va min "extramamma" med och hon hade gått ut för att det va jobbigt o se mig helt galen. Jävligt läskigt detdär för jag minns verkligen ingenting, men en kropp på 50-51 kg som får droger för en stor man så kanske man kan förstå varför jag inte minns ngt. Det enda jag minns är att jag satt mig upp helt hysteriskt o frågade om dom hittade ngt, jorasåatte...

Haha ska man skratta eller gråta?

Jag vet att ngt är fel och det vet väl min läkare också så nu hoppas jag medicinen hjälper så jag slipper göra en ny gastro, men att få ont i "bröstet" varje gång man sväljer så ögonen tåras så är det ngt som inte står rätt till men nu jäklar så kmr turen vända, lite nervös inför nästa besiktning hos dr Stark bara, ser inte lovande ut alls, alltså i hur många fläckar som ska bort alltså, har fått min rygg kollad och på framsidan är det minst 4 nya som ska bort o på ryggen hade jag tydligen fått 6(!!!) nya fläckar, nu kan jag ju få nya fläckar som är ofarliga på ryggen, det kan jag inte få svar på förens läkaren kollat ryggen, jag har själv lärt mig vilka som är farliga men ögon i nacken har jag inte fått än.

Hoppas ni haft en roligare dag, nu ska jag faktiskt lägga mig i sängen och somna till en film, dyngtrött


Punktslut

Alltså helt ärligt, huuuur mkt kan gå snett på ett fåtal dagar? Har levt halvt utan mobil i helgen, tackar Tuwan för det! Har bränt upp hela låret, tackar Mollie för att hon ska hoppa upp i soffan lika smidigt som en kalv med gummistövlar. Jag har lyckats trilla i trappen, tack älskade hyresvärd för att du fixar lamporna i trappen. Just nu ligger dyblöt tvätt i min dusch, en stor matta dessutom, tvättmaskinen har pajat och lämnat en swimmingpool kvar, och nej det gick inte att köra centrifugering eller tömning, har redan beställt en ny matta för min kmr jag få slänga för den kmr bli jätte äcklig, nej jag har ingen lust att hänga den över stolarna för dom va inte billiga så då köper jag hellre ny matta.
Jag är fruktansvärt disträ som pricken över i på allt dethär, ber om ursäkt för det!

Ett varmt bad vore inte fel idag, men just ja har inget badkar. Tar med mig min kalv i gummistövlar och tar en promenad istället, ska bli otroligt gött o krypa ner i en nyren säng, lovely de!


Det blir aldrig som man tänkt sig

Usch vilken dag, har gått i ett och gör fortfarande tar en liten sittpaus nu, min finafina gammelfarmor ligger inne på sjukhuset och det ser väl inte jätteljust ut, min Goa Anna, förra året gick gammel farfar bort och jag vill ha kvar min Anna många år till.
Hälsar på och hjälper till med det jag kan göra och håller tummen hårt för att hon ska bli bra, hon är inte så gammal (för att va min gammelfarmor alltså) så många år till tack.
Det är inte förens ngt sånthär händer som man inser hur mkt endel bedtyder och hur ofta man tar saker för givet!
Krya på dig nu lilla Anna<3

Tidigt i höstas gick Esters fasters sambo bort, bara 45 år och helt plötsligt och på måndag måste ni kolla på 7an 21:00 (det okända??) då är ett medium på hennes jobb (Shell Nobel) och À-L är med där och det är galet läskigt, får inte säga mer men kika på det, får rysningar som bara den! Läskigtläskigt!!


Yeah

Tjatja bitches (måste sluta kolla på vakna med the voice på torsdagar!)

Är på strålande humör idag, trots att jag snart ska sätta mig på cykeln som är halvtom på luft och trots att djuren verkar ha någon slags brottningsmatch här hemma, tur att jag inte har någon under mig!

Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt idag, men skam den som ger sig!

Ikväll hittar ni mig framför datorn pluggandes (om den jäveln vill fungera idag) eller springandes med en dammsugare/skurmopp, glammigt värre!

Ha en fin dag


RSS 2.0