God morgon världen

Jag får säga god morgon än eftersom jag varit vaken sedan halv 8 igår morse. Noll timmars sömn inatt, när man ligger och vrider på sig och är klarvaken fram till kl 5 är det lika bra att ge upp, nu går det segt kan jag lova!

Hade Mischa som nattgäst i fredags, uppskattat av både mig och Mollie, härlig hund denadära svarta.

Igår va inte Mollies dag, vi va ute o gick i Alster och där går hon alltid lös, väntar in mig och strosar runt, jag mitt nöt (nu i efterhand) sa varsegod o lek o hon sprang i skogen gjorde ett megahopp rakt ner i ngt jävla pinnhål, höll andan men nej inget mer med det tills jag kmr till uppfarten blod överallt och hela altanen och på köksgolvet, Ester såg Mollie i fönstret och öppnade dörren. Frågade vad dom höll på med, om dom hade hällt ut ketchup, sen såg jag att det va blod o frågade vem som blödde va säger dom alla då ser jag Mollas ben som störtblöder, där handlade jag snabbt, stoppade blödningen med högläge och tryck, hur fan gör
Man på hundar? Utan att ens tänka kom mina alla sjukvårdskurser fram. När jag stoppat blödningen ringde jag runt till hundfolk och ilkörde först mot Färjestad men efter lugnande ord så styrde jag mot bergviks Apoteket, vad har öppet 5 en lördag liksom, tror ni dom hade ngt kvar??? Nej! Tur att stallet finns då, där finns allt och alla va snälla och lånade ut saker och Solveig tittade på Mollie och lugnade mig lite till. Duktiga Mollie sa inget när jag tvättade och lindade benet, men igårkväll när jag bytte det gjorde det ont då pep hon som bara hon kan och idag har hon ondare tror jag men det ser fint ut och är torrt o Inge halt eller värme och nu är det ändå försent att sy, ringer vet imorgon så dom får kolla på det, hellre en gång för mkt än en för lite när det kmr till henne.
Vad säger man?
-Sådan hund sådan matte, ooooja!

Veckan som kmr har jag många saker att göra, ska sätta igång med en sak direkt jag fått klartecken.
Måste iväg o ta domdär förbaskade proverna också, har fått 4(!!) brev och 2 samtal på 2-3 veckor att det är ett måste och att det saknas, jaaaa vet!
Men jag vill inte ha provsvaren och jag vill inte ta proverna, men läkarbesök om 1 vecka så jag har inget val annars blir han sur på mig.
Har tid på arbetsterapin och sjukgymnasten o ögon igen för att kolla läget, peppar peppar känns det bra inför ögonbesöket, bara idag det gör oooont men det är nog för att jag envisas med linserna fast jag är trött (kan inte ha linser när jag är trött?!?!!)
Ska boka tid hos Stark också, lagomt skoj med en besiktning igen, då ska vi även boka tid för operation men han ville se mig en gång innan för att se hur många mer som ska bort, 4 nya har jag fått sen jag va där sist, sluta någon gång! Hatar sjukhus ju, varför ska jag då utsättas för operationer var o varannan vecka? Men men en gratisfylla är som sagt inte fel, men är det många som ska bort så blir det sövning eftersom ena ärret ska bort också, klarar Max 2 åt gången, tror inte han vill skära i mig alltför mkt när jag är vaken heller, mes? -Japp men det står jag för, när jag kmr dit är jag 2-3 år och inte alls stöddig.

Ska ta upp o kolla om landstinget kan stå för bekostning av den svindyra salvan jag hittade på Apoteket, har en känsla av att dom bara står för en ärrkorigerings operation, det är dom 3 ärren kirurgen fixade på mig som jag måste få åtgärdat, det 10 cm långa på ryggen är numer 2 cm brett också, en smågrej för många men det gör ont när jag har ridbyxor på mig så inte bara utseendemässigt, men det på magen hatar jag mest varje gång jag ser det påminns jag om dels cancern och sen hemska upplevelsen just den dagen. Det är enkelt fixat men en operation till bara för att korrigera snyggheten är jag inte intresserad av då får det va dyrt med salva!

Nu ska jag pysa iväg till syster och pussa på henne lite :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0