Äntligen sol!

Nu hoppas jag solen är här för att stanna, känns mycket lättare att va ute då, sen att jag behöver få lite sol på min bleka kropp underlättar också om solen är framme.

Träffade underbara T idag, hon sa så mycket kloka saker och jag känner mig redan mer motiverad.

Trizz är inte rolig alls stundvis, idag växte hornen i pannan ut på mig och det nästan rök om mig, va längesen jag va så arg på något fyrbent, men det är bara att andas och räkna till tio, det funkade men jag räknade till tio mer än en gång så att säga.... Han och Ester är så lika, båda beter sig som 3 åriga små busfrön.
Imorgon blir det 2 varv runt skogen med klättring. 
Tor-Sön har jag korvas också men det slog mig idag att det är tävling där ute i helgen och jag är inte jättesugen på att rida henne när det är hästar till höger och vänster, men det är bara att slänga i en röd rosett i svansen på henne och hoppas att hon har alla fyra benen i backen, sen ska jag komma ihåg och slänga i den röda rosetten också ( note to myself ). Denna helg är jag inte funktionär där ute men nästa helg är jag upptagen precis hela helgen, men det blir garanterat roligare detta år, och jag hoppas innerligt att det inte öser ner som det gjort dom senaste åren. 


Imorgon ska jag till skolan och bestämma vilka ämnen jag ska läsa till hösten, ÄNTLIGEN drar skolan igång och jag får lite rutin på dagarna. Det blir nog matte och Engelska B som ska läsas till att börja med, tar det lättaste och det svåraste först. Sen betar jag av dom så fort jag kan. Engelskan kommer gå fort men Matten bävar jag inför men nu jäklar vill jag börja på universitetet så fort som möjligt och jag brukar klara det jag ger mig f*n på. 
Dålig bild men här är iallafall den långhåriga ulltussan som bor hos mig, och här blir hon nog kvar. 
Dock saknar hon namn än så länge och hon kallas för "katten" ( eller Frasse eller Mollie när det går lite fort när man ska ropa på henne )
Har ni något namnförslag?? 
 


Ett hopplöst fall...

Personligt inlägg igen, kryss i hörnet för den som inte orkar läsa om klagerier....

Japp det är precis vad jag är...
Man kan säga att mitt läkarmöte gick så långt ifrån bra man kan komma igår. jag har nog aldrig varit så arg/ledsen/sur ja you name it på en dag som jag var igår ( idag är jag mest ledsen) . Började mötet med att säga den saken som jag tänkt igenom, får höra att ja du har nog rätt men så har inte alls jag tänkt, så så blir det inte.
Ja ja tänkte jag inte mer om det för denna gång. Hon va inte speciellt trevlig och jag blev sur och tvär. Sen säger L som också var med att dethär mötet blev inte riktigt som du tänkt dig va!? Nej det kan man ints säga svarar jag. Däremellan sas det en massa mer otrevliga saker och jag satt mest tyst och bet mig i läppen, sen när hon säger att vi ska avsluta kontakten helt bröt helvetet lös inom mig och jag va inte längre tyst. Sa ngt i stil med att

-Men om du inte vill hjälpa mig så kan jag lika gärna gå nu på en gång och så slipper ni mig på en gång.
Nej det vill jag inte för jag tycker om dig och vill hjälpa dig.
HUR I HELVETE VILL MAN DÅ AVSLUTA MED NÅGON SOM ÄR LÅNGT IFRÅN NORMALVIKTIG, HAR ETT OTROLIGT STÖRT ÄTBETEENDE, LÅG PULS M.M
Jag förstår ingenting och jag ville bara gå därifrån och det va inte långt ifrån att jag bröt ihop, men jag stannade kvar för att fortsätta lyssna på det som sas. Hon ville ta nya prover på mig då dom förra inte va några höjdarprover, jag sa att jag tänker inte ta prover om ni ändå inte vill hjälpa mig. Sas en massa mer saker men när hon säger du ser ledsen ut Sara så svarade jag kanske inte så trevligt, är det så jävla konstigt. Nu ska vi iallafall vara beredda på att jag kmr bli ännu sjukare i anorexi, men att vi ränkar med det och att det inte kommer spela någon roll och så har vi ett avslutande möte om 4 veckor. Hon sjukskrev mig förresten då vikten rasat de senaset veckorna för att jag inte är jobbklar enligt min vikt, förstå den då, hur kan man sjukskriva någon som inte får jobba men sen inte hjälpa personen att bli "frisk".   Jag är så grymt arg och förstår inte hur jag ska klara dethär, känner mig enligt hennes ord som ett hopplöst fall. Det är den enda läkare som finns därborta så det går inte att få någon annan heller.

Min L är på semester från Måndag -Såklart och jag har en tid bokad med K nästa fredag som idiot U ville att jag skulle gå på för att väga mig eftersom jag gått ner, Tittade på henne och sa att hon skulle tänka igenom det hon sagt och om hon tyckte det var någon idé att jag gick på det, njaej sa hon då och jag gick därifrån. Fick en klapp på axeln av L när jag gick ut, men jag är rätt irriterad på henne också som inte sa flaska. Har avbokat tiden hos K idag och kommer mest troligt inte gå på sista läkarmötet heller, känns meningslöst, kommer inte gå själv iallafall. Ska jag gå så vill jag ha med mig någon som kan få dom att förstå att det inte kommer fungera utan dom.


Nu vet jag inte vad som kommer hända, kommer jag klara allt själv, kommer jag fortsätta rasa i vikt, kommer jag än en gång hamna på akuten för att mitt hjärta säger STOPP och därmed sond när man kunde göra något redan nu!? Jag är vilsen, jävligt vilsen.  


FAAAAAN OCKSÅ 


Tid till att tänka...

Har tagit mig tid till att tänka genom endel saker, har kommit fram till det som jag tror är bäst, mer om det kommer senare.

Hade min vanliga "procedur" i måndags hos L, Neråt igen. Nu är det vissa krav som ställs och läkarbesök imorgon som gäller, en besiktning imorgon haha. Håll en tumme för att jag går igenom den.

Ska strax promenera till stallet och ta en tur i paddocken, lillen börjar fatta grejen och det är jättekul att det går framåt. han håller sig dessutom till 1-4 bockningar varje pass ( peppar peppar ) fast nu får jag hålla i mig ordentligt för att inte smaka på gruset. Nu är det bara 5 veckor kvar med honom, jättetråkigt men jag har ju kvar korvas och ska dessutom kolla en grej till veckan... Lika hemligthetsfull som vanligt.


Saknar min lilla sjukling


Söndag

Morgonen i stallet gick fort som busen och strax efter 8 va alla hästar ute och Trizz stog på gången, red lite och sen blev det tvätt av man och svans med ett schampoo jag aldrig mer kommer använda, bara löddrade men blev inte rent. När han skulle ut  i hagen fick han ett ryck och tvärstannade och backade bak i 200 kmh, axeln gör inte mindre ont efter det kan jag säga, blev dret förbannad och försökte få han att gå framåt, fick gå in o låna ett kedjegrimskaft men det hjälpte inte ett dugg, tillslut blev jag så arg så jag vände på honom och backade in UTAN problem, normalt beteende, gick ut och in flertalet ggr. Där va han billig!!!!


Nu är Mollsan hemma igen o imorgon kommer en fyrbent med svans som ska bo hos mig tills det finns en ny matte, ingen avlivning här inte!!!

Tar natten tidigt idag och är osocial deluxe idag, klockan ringer 03:30 imorgon.


Bilder från Essies 3 års dag och tårtan som jag slet med i 2 timmar, fick betyget att den smakade som köpt prinsesstårta, bra betyg enligt mig.


En sann vänn det!

Igår fortsätte jag med att må som en urdriven möglig gammal disktrasa hela dagen, vid 4 kom jag ur soffan ( men undantag från kisspromenader för voff o voff ) kletade på mig smink och bytte kläder, dessa saker tog mig 30 min att göra, kollade tempen och 39,7 med panodil, inte konstigt att jag inte mådde toppen... Sov hos mamma men gjorde absolut inget mer än att ligga på soffan, fanns ingen ork över till något och jag ville mest bara försvinna så fort jag gjorde något, bara att ta sig till badrummet va ett helt projekt. Lillasyster somnade med feber hon med stackarn. Va meningen att jag skulle väckt Ester med frukost på sängen, men hon va såklart vaken så det blev paket på sängen istället och frukost vid tv:n för henne, febrig men pigg så dom som ville fick komma på kalaset och alla kom.

Roligast var när hon fick ett par nya jeans av sin faster och utbrister Määääh Saras byskor jue. hahaha

När alla gått la jag mig på en filt med en mkt varm lillasyster och en trött hund som strax därpå hämtades upp. När Skråll blivit hämtad plockade jag upp fina Louise och vi åkte o badade, kallt som satan efter så vi tog vårt pick o pack, köpte mat och åkte hem till henne där vi satt ett par timmar, Louise är en sann vänn hon!!!

Imorgon har jag utsläpp plus lunchen i stallet så det bli tidigt i stallet imorn igen, men man hinner så mkt mer på dagen när man är i stallet tidigt fast sovmorgon är ganska skönt det med :P

Bilder från dagen kommer imorgon när jag hämtat halva garderoben, mobilladdare ( tur man har fler tel, på lager ), minneskort till kameran och mina glasögon som jag visst åkte ifrån idag


Fredag!

Mår som en urdriven möglig gammal disktrasa idag, ska ta det lugnt idag bortsett från ridning, frisering av häst, handla åt mamma, göra födelsedagabarnets tårta och baka lite. Mja ta det lugnt var det va!? Om vädret tillåter så tar jag en uteritt på Trizz idag igen, fast tar en galopp antingen i paddocken eller på slingan, klättrade igår och han tog i och lät som han skulle dö, haha Mötte två vandrare (  ,som förövrigt va jättesnälla och pratade med Trizz när dom såg hur rädd han var -Sånt gillas skarpt!! ) ute i skogen och dom hade redan bitit på honom innan han fick syn på dom, minst! -Fjanthäst, skenet bedrar kan jag säga!
Han börjar bli riktigt pigg och framåt, han är inte rädd för att gå fram längre utan går på ganska bra, allt är bättre än att stå på stället, eller bara krulla ihop halsen och inte ha med sig bakkärran, skiter fullkommligt i vart huvudet är bara han går FRAM! så enkelt är det!
Ger sig inte regnet så blir det en tur i det odammiga ridhuset , bortskämd jag vet!

Nu ska jag försöka reda ut mitt trassliga hår som inte är borstat på över en vecka och sen fortsätta med mitt soffhäng o pussa på Mollie innan pappa hämtar henne, sen blir det Skrållanmys för hela slanten för imorgon åker hon igen och jag vet inte när jag får träffa henne igen...Snott från Louiseo


KÄRLEK!


FOTO: Louise Erikson
Har haft en tipptopp eftermiddag i stallet med Maria, Mats och mästerfotografen Louise.

Jag har en sak att erkänna, Jag lovade mig själv och andra att jag inte skulle fästa mig vid Trizz för mycket, men jag har fäst mig vid honom mer än vad jag borde så det kommer bli jobbigt att säga hejdå till honom och jag ser inte fram emot den dagen han åker, nu gäller det bara att inte fästa sig ännu mer ( om det nu är möjligt ) .

Maria berättade något för mig på vägen till Louise, och nu planerar jag, ringer samtal till höger och vänster och hoppas att det går att lösa, blir nog en tur till Stockholm nästa vecka för att prata lite mer och se hur saker och ting kan ordnas, Känns lite som om att det är menat att det är JAG och ingen annan som ska eftersom ingen annan nappat på över 1 år. Jag VILL, NUUU!


Tungvrickare


Effektiv!

Har redan hunnit med en massa saker på min to do list. Bland annat tagit prover som jag skulle tagit för 2 månader sedan, bra jobbat! Träffat underbara Tina och lite annat.
Till saken hör också att jag är sjuk och borde ligga still, men icke, inte min grej krväs mer än feber för att jag ska ligga still, visserligen sov jag bort hela dagen igår, vaknade och va tvärsäker på att det redan va morgon men klockan va bara halv 8, oops sov visst 5 timmar bara sådär. Hästen skötte sig superduper igår och jag blev lite fundersam på om jag satt på rätt, men jooda, brun o vit med svart man -check.
Idag blir det frisering av hovskägg som ägaren vill ha bort och man som ska ryckas, ska alldeles strax sätta mig på cykeln och cykla bort till stallet, får finbesök av Louise i stallet idag -Äntligen!
Denna lilla pingla har lyckats pricka in sitt första löp under tiden hon är hos mig...


Bildbomb -Jordgubbslisor


LÄTTNAD!

Har träffat min läkare på smärtcentrum idag, dignosen är nu ställd till 100% CRPS, och nu tas det saker och ting på allvar. Fick byta medicin och han har skrivit en remiss till Operation för att sätta in en ryggmärgsstimuleringsapparat, jag är inte alls glad i sjukhus o nålar MEN dethär går jag med på, allt för att slippa smärta. Det är en tunn tråd med "elektroder" på som sätts i ryggkotan i svanken och upp i nacken där han med hjälp av röntgen och mitt vakna tillstånd placerar den på rätt nerv och för ström till nerven för att blockera smärta, i en vecka har jag slangen utanpå ryggen och får själv koppla den till en dosa och tillföra "ström" fungerar det så kopplar man slangen till en dosa stor som ett tidtagarur som opereras in antingen i fettet i magen eller på kärlekshandtaget, jag får själv välja men han få sätta den där han anser är bäst. I mitten på Augusti far jag in på OP, sällskap mottages tacksammt...

Trizz har vila på måndagar MEN nu har vi ny måndagsaktivitet ( tar eget initiativ till det och säger inget ), klättring och kantarell plock ett varv i skogen, toppen det, han får ta det lugnare men ändå inte stå helt, och jag får arbeta jag med, rena rama mördarbacken en utav dom det såg lockande ut att hoppa upp på ryggen, men jag hade kortbyxor på mig och kände va ont jag skulle få i knäna av att åka av så det va bara att traska vidare, en bajspåse fylld med kantareller väntar på att bli rensad nu. Imorgon blir det ett pass i paddocken och lite promenad i skogen, hittar ganska bra nu efter en guidad tur av Maria.

Nu ska jag fortsätta kika på skilda världar


SöndagJordgubbsplockning på Lördagen.

Idag är jag på uruselt humör, trött och grinig. Men det vänder nog snart, ska iväg till stallet och göra klart allt och fodra lunch, är lite sugen på att ta en skogstur barbacka men får se om jag tar den nu eller om jag väntar tills ikväll, har kvällen i stallet också, lugn promenad i skogen blir det iallafall finns hur många vägar som helst märkte jag igår, vågade inte fortsätta gå så vi vände så vi inte skulle komma vilse. Forstätter solen titta fram så hittar ni mig på en filt vid vattnet idag tillsammans med en bra bok!

Igår visade Trizz sina "talanger" på att stå på bakbena, det va ju jättesynd om honom när han blev lämnad med en annan häst från ett annat stall i paddocken, kände på mig att något kunde hända när M gick upp till stallet så jag lånade T spö omutifallatt och tur var det, så vi gick några varv och försvann sen upp i skogen och gick i backar, hittade en massa kantareller också men orkade inte gå av och plocka.

Imorgon väntar vägn. besök på smärtcentrum och kolla över medicinerna och "läget" och sätta definitiv diagnos i form av CRPS typ 1. Efter det bär det av till Kristinehamn för Anna träning, kameran åker med i högsta hugg, men jag får nog filma mer än jag kan ta kort har jag en känsla av.

Nu ta tag i dagen!
Om någon vill med o få lite färg så hämtar jag upp, sällskap är alltid bra när man är grinig, i mitt fall iallafall.

 


ImorgonÄntligen är det min tur att rida Korvas igen, 4 veckor sen sist.


Helt ok för att va första gången!

Har lekt lite "fotograf" idag när Maria ridit cocos o Calle och Ulle ridit Korven, måste säga att resultatet blev helt ok för att va första gången bakom kameran när någon rider. Ett litet smakprov kommer här, fler kommer när jag orkar, nu tänker jag stänga ner allt och Sova, har bråkat med liten skäck i evigheter och det tog musten ur mig helt, men nu har vi flyttat och på Tor är det min tur att rida igen.
Maria och CalleMaria och Cocos
Världens finaste C!


Morbror P♥Leta efter den med samma hår som jag har när det är oplattat så hittar ni honom.
Någon gång i sommar har jag lovat att komma och titta, Fanny du kanske vill med trots att det inte är din musiksmak:P I stockholm alltså...


Tips!!
Helt tipptopp bra för skadat hår!
Håret blir jättemjukt.
Finns såklart att köpa på minomin i duvanhuset!!

Min nya drog tror jag


Nya tag bara!

Mötet idag gick inte jättebra, neråt IGEN. Men inget att hänga upp sig på, bara nya tag!
Söta Maria plockade upp mig och vi for mot EQ, där hon red Cocos. Såg riktigt trevligt ut, och som vanligt såg det lätt och enkelt ut  -Se och lär!!. Maria tyckte det lät som en bra idé att jag skulle rida hennes Calle, jag va inte sen med att säga Ja. Men hjälp mig vad jag är klen, lever upp till mitt smeknamn Storchen MEN nu är det andra bullar, träning träning och träning, börjar med att cykla till stallet och har jag tur så kanske jag orkar mig på att springa till stallet om några veckor. Självklart ska det va plusminusnoll på förbränning och det som jag stoppar i mig, inget annat för den som tror det!  Calle va hur trevlig som helst men väldigt mycket häst, kände mig som en liten vante där på ryggen, och så fort jag blir lite arg på mig själv så ger jag helt plötsligt 110% och då blir allt så mkt lättare, fruktansvärt ful ovana! Lite lätt skakis i bena var jag när jag satt av, haha usch va illa! Red inte länge heller, men jag är beredd på jordens träningsvärk imorgon.


Äntligen ska Trizzen och jag flytta imorgon, trivs redan som fisken i vattnet i det stallet, skulle ha varit ut och packat nu ikväll, men jag är slut så det får bli imorgon, M skulle ha ridit Trizz imorn, men nu ikväll kommer det ursäkter på ingen hjälm, inga ridbyxor m.m vilken tur att jag har allt detdär då, här finns det svar på alla tänkbara ursäkter.

Nu ska jag lägga på soffan och inte lyfta ett finger till och antagligen ligger jag däckad om sisådär 10 min. Vaknade 1 inatt och har inte sovit en blund sedan dess.Bootcamp för häst o ryttare på Hällebäck med start på Ons :P


Mmm va gott

Va kul det är när man får en överaskning i form av att det är hål i hundskitpåsen *tvättatvättaskrubbasprita* Precis den överaskningen jag ville ha.
Tog med Ester och badade trots att inte solen va framme, sen mot bergvik, köpte en klänning till lillskiten och rosor till mitt hår, efter det drog vi iväg och käkade glass med Lidsiloo.

Imorgon väntar besök på mitt favvoställe ( not ) lite vikt och lite planering, hoppas på lite upp denna vecka!! Allt är bättre än inget. Efter det bär det ut till stallet, lite ridning tillsammans med Maria och Cocos, kuuuul! Är det soligt så lägger jag mig i dammen och simmar lite :PHedanefter är det jag som letar hål i svarta påsar!På Lördag kommer denna snygging till mig och stannar i en hel vecka :D


Söndag

Som dom senaste veckorna så har jag och Ester en heldag för oss själva, denna vecka blir det idag. Om solen forstätter titta fram så blir det bad, blir det mulet så blir det mariebergsskogen. Ska åka förbi expert och köpa ett nytt minneskort till systemkameran innan bara, så ikväll blir det en stor bildbomb.

Igår var det barnkalas för minsta ( tills Augusti, när M tittar ut ) kusinen som blev 3 år, massa rosa kläder blev det, en riktig liten prinsessa, till skillnad från Ester där det är fotbollar som gäller.

Nu vill jag att Tisdagen ska komma så jag kan flytta Trizzen, har dubbelt ridpass hela nästa vecka då korvas ska in på tisdagen och sättas igång efter 3 veckors vila.Tuffingen


Uppfräschat hår

Har fått håret fixat av min egna färgfrissa Lindsiloo, Bilder finns här!  Tusen tack Linda för all hjälp m.m!
Dagen har gått fort som busen idag och jag ska alldeles snart bege mig ut till stallet och ta en kvällstur på Trizzen och tvätta Korvas man. 
Har knappt sovit något alls inatt p.g.a den äckliga solbrännan, har nog aldrig bränt mig så mycket som jag gjorde igår, tänk om jag inte hade haft solskydd på mig, så var försiktiga i solen, det kommer jag vara i fortsättningen. Får t.o.m ta värktabletter för att kunna ha klänningen på mig som är öppen i ryggen, men snart blir det bättre *räknar ner sekunderna*
 
På Söndag ( hoppas jag ) är det jag och Trizzen som blir stadsbor, äntligen kan jag köra igång ordentligt, visst rider jag i princip varje dag nu med, men det blir inte alls samma sak, nu ska han äntligen komma in, jag fick välja hage och tog den med minst gräs i *hosthost* Älskar utmaningar och det ska bli så kul, ska nog bli bra dethär med lite experthjälp. 

Tror Mollie saknar Skrållan lite ändå, men det gör jag med riktigt mycket, men hon har det bra, får uppdateringar om hur hon har det. men tomt är det, men INGA mer djur för Sara här inte, OM nu inte djuret har 4 ben, svans och stort nog att man kan sitta på ryggen!!

Nej hoppa i ridbrallor och leta upp linnet utan rygg


RSS 2.0